Add a Title
שמנו את הגליל המערבי על המפה
הקמנו מותג שנקרא "אוצרות הגליל". אנחנו מקדמים כל הזמן תיירות לאזור ושמנו את הגליל המערבי על המפה. יש לנו בערך 400 עסקים שאנחנו עוזרים להם. לפני הקורונה דאגנו להביא להם קבוצות והם התבססו. היום אי אפשר להביא קבוצות ואנחנו משתדלים יותר לייחצן אותם. בעבר כמעט אף עסק לא פשט את הרגל כי אם ראינו עסק שנמצא בבעיות הבאנו אליו קבוצות. במקביל, הכרחנו אותם להעלות רמה. דירגנו את העסקים, כל עסק צריך להיות נקי וישר. ככה הצלחנו להרים את הרמה והיום כשבאים להתאכסן בצימרים שמאוד סבלו בשנים האחרונות, הכל מלא.
אמא שלי היא ההשראה שלי
ההורים שלי היו חלוצים, הם עלו לארץ בעלייה החמישית. כל יום שעובר אני יותר מתפעלת מהם. הם עזבו לפני השואה ויכלו ללכת לכל מקום על פני הגלובוס או לחיות בתל אביב, אבל הם בחרו ללכת לנהריה הרחוקה ולהיות חקלאים על אף שאבא שלי היה ד"ר לכלכלה ואמא שלי למדה בבית ספר למסחר. הם בחרו להיות חקלאים כי האמינו באמונה הציונית שחקלאות היא הדרך להקים עם חדש. אני אני מעריצה אותם על האומץ שלהם להתיישב במקום מרוחק, בלי בית חולים, כשלא הייתה מדינה ולא היה כלום. אני מעריצה אותם ואני מעריצה את אמא שלי. היא דוגמא לאיך בלי שפה ובארץ זרה אפשר להתאקלם. הייתה להם התחלה קשה מאוד ונדרש אומץ עצום, נהריה הייתה נצורה. עד היום היא אדם משמעותי בחיים שלנו, היא משמשת דוגמא להמון דברים ואנחנו לא מפסיקים לדבר עליה. וגם על אבא שלי כמובן, בהרבה דברים.
בזכותם, ברגע שיצאתי משטראוס אמרתי "הם באו לגליל, אני הולכת איתם". זו לא רק תעשייה, זה לא רק שטראוס, זה הציונות, האמונה בארץ ישראל, האמונה בגליל. בזכותם התחלתי את הפעילות שלי בגליל המערבי.
השיר האהוב עליי
אני ואתה נשנה את העולם. אף בנאדם לבד לא יכול לעשות שום דבר וקבוצת אנשים יכולה לעשות הבדל.
המדינה היא לא מובנת מאליה
הדבר שחשוב לי ובוער בי זה שאנחנו נזכור שזה לא מובן מאליו שיש לנו מדינה. כל אחד מאיתנו צריך להתגייס ולהבין, לא להגיד "לא טוב לי פה אז אני אלך לארץ אחרת". חשוב לזכור כמה הדורות הקודמים עמלו ושילמו בחייהם בשביל שתהיה לנו מדינה. אני מרגישה שהקול שלי הוא להאיר שזה לא מובן מאליו ושיש לנו זכות להיות פה. בשנים האחרונות זה קצת יותר ברור, בגלל שיש שוב אנטישמיות בכל העולם, אבל אני מדברת על זה שנים רבות - הצורך להבין איזו זכות יש לנו שיש לנו את הארץ שלנו.

העשייה שלי היום
כשמכרתי את המניות שלי בשטראוס בחרתי ללכת לעולם הפילנתרופי. אני תומכת בכמה עמותות גדולות: אחריי, בית השאנטי והשומר החדש. מה שהחלטתי לעשות זה להקפיץ את איכות החיים בגליל המערבי. הבנתי שאם לא נעשה מעשה הכל יתרכז במרכז ולא תהיה מדינה רחבה וענפה. אני עובדת על זה מעל לעשור, במהלכו יצרנו עשינו הלכה למעשה, חזון עם הרשויות המקומיות. בחרנו בתור פרויקט ראשון לשים את התיירות במרכז. כתוצאה,הכפלנו את התיירות בגליל המערבי. יש לזה תוצאות עכשיו בקורונה ובכלל. זה הביא מיליוני שקלים של הכנסות ולאלפי מקומות עבודה חדשים. אני מאוד גאה במה שהצלחנו לעשות. אנחנו מתחילים להיכנס לתעשייה. ראינו שהדבר המיוחד ביותר שיש לנו זה המכלול של הדתות והעדות והעובדה שאנחנו יודעים לחיות ביחד, זו ממש דוגמא לארץ ולעולם. החזון שלנו נכתב יחד עם דרוזים ומוסלמים, ואנחנו מאוד מאוד ביחד. אנחנו ביחד בבית החולים, אנחנו ביחד במפעלים, אנחנו חיים מאוד קרוב אחד לשני ואנחנו יודעים להעריך אחד את השני, לתת כבוד.
בעבר הייתי עובדת מבוקר עד ליל, והייתי בנסיעות ובישיבות רבות. היום אני עובדת יותר בזום ובקשר טלפוני, יש אנשים אחרים שיושבים במשרד. אני מפאת גילי לא יכולה לפגוש אנשים, אז אני עובדת כל היום אבל בהתאמה למצב הקיים.
אוצרות הגליל
מיזם אוצרות הגליל הוקם בשנת 2013 כדי לטפל בכשל שוק סביב פוטנציאל התיירות של הגליל המערבי. הכשל נבע מתחרות פרועה בין יזמים והיעדר שיתוף פעולה שבא לידי ביטוי בפרסומים לא אמינים שהובילו לפגיעה במוניטין האזורי. אוצרות הגליל קם כפלטפורמה ייחודית, שקופה ואמינה, שבודקת אתרי תיירות וממליצה על העסקים המעניקים חוויה תיירותית טובה והוגנת. הפלטפורמה משווקת את העסקים הללו ואת המוסדות הפעילים בגליל המערבי בתחום התיירות – מקומות לינה, מגוון גדול של אטרקציות, מסעדות, אתרי טבע וטיולים. היא מסייעת בטיוב איכות השירותים הניתנים לתיירים וכן מרשתת ומעודדת שיתופי פעולה בין היזמים. בנוסף הועמד לרשותם מערך של הכשרות מקצועיות.
החלטנו להשקיע בפיתוח אוצרות הגליל את אותם המשאבים המושקעים בכל עסק מסחרי. ההשקעה הגדולה הזו הניבה תוצאות בהתאם. מאז השקת המיזם, תנועת התיירות לגליל המערבי כמעט והוכפלה. המשמעות הכספית לעסקי האזור היא תוספת הכנסה של כחצי מיליארד ש"ח מפעילות כלכלית. בנוסף נוצרו בענף התיירות באזור כאלפיים מקומות עבודה חדשים.